Plisséhordeur Silento

De vernieuwde Silento 45 en 24mm model ‘21 zijn unieke plisséhordeuren die stiller en sterker zijn dankzij nieuwe toegepaste technologie. Mede dankzij het ontbreken van de ketting aan de bovenzijde is de Silento 45 en 24mm tot wel 50% stiller dan de vergelijkbare plisséhordeuren. De nieuwe Silento 45mm heeft een aantal unieke eigenschappen. Aan de bovenzijde van de deur zitten 2 weerhaken welke zich vasthaken in het bovenprofiel. De weerhaken hebben als voordeel dat de deur niet meer uit het bovenprofiel kan vallen door ongelukjes. In het bovenprofiel zit aan beide zijde borstels waardoor de ruimte tussen de deur en het bovenprofiel vrijwel afgesloten is en de insecten nog minder kans hebben om over de deur heen te kruipen. Ook schuift de deur hierdoor nog stiller in en uit. Standaard is de nieuwe Silento 45mm voorzien van een brede aluminium zelfklevende dorpel waardoor kromtrekken van de dorpel niet meer mogelijk is. Extra voordeel is dat het onderblok van de deur zich om het aluminium profiel klemt waardoor de deur nog meer over het profiel wordt geleid. een schuine dorpel is alleen leverbaar in kunststof uitvoering. U kunt altijd kiezen voor de aluminium schuine dorpel. De Silento 45mm XL is tot maar liefst tot 2900mm uit 1 stuk leverbaar.

De Silento 24mm is door zijn slanke vorm ideaal te plaatsen bij Franse balkons of op andere plaatsen waar weinig ruimte is. Deze deur is greeploos en heeft standaard een dubbele staalband aan de bovenzijde en een smalle kunststof dorpel. Mede door de vele standaard kleuren en zijn elegante voorkomen is de nieuwe Silento uitermate geschikt voor vrijwel alle in- en exterieurs.

Verkrijgbaar in enkele, dubbele en XL (45mm) uitvoering.

Uitvoeringen: enkel, dubbel, gekoppeld

Schuifrichtingen: van links naar rechts v.v., centraal sluitend

Materiaal frame: Aluminium 45 of 24mm

Plooibreedte stof: 14 of 25mm

Montage: in de dag (op de dag d.m.v. montageset pag.4)

Kleuren gaas: antraciet/zwart

Garantie: 2 jaar

*= Bovenprofiel wordt altijd korter geleverd, ook bij maatwerk. Standaard worden schuifkappen bijgeleverd.

Maximale lengte van het bovenprofiel is 3000mm, de profielen langer dan 3000mm worden altijd in 2 delen geleverd. Let op!

De Silento wordt uitsluitend in maatwerk geleverd.

AUB strakke maten doorgeven.

Los te leveren onderdelen:

 • Brede 40 mm (standaard bij de Silento 40mm) of smalle (standaard bij de Silento 24mm) zelfklevende onderdorpel
 • Schuine 40 mm zelfklevende onderdorpel
 • Koppelklemmen (om deuren mee te koppelen)
 • Sluitprofiel met of zonder magneetband
 • Magneetband voor plisséhordeuren
 • Magneetband voor sluitprofiel
 • Op de dag sets in bijpassende kleur (basic, basic+, de luxe)
 • Zelfklevende mohairborstel grijs 15 mm
 • Bevestigingsklemmen 
 • Deurstopper
 • ODD klem RVS voor montage van het bovenprofiel